Formació

Foto03Dins de les nostres activitats, els cursos de formació són una peça fonamental ja que permeten proporcionar a les persones que sol·liciten la nostra ajuda eines que, o bé completen la seva formació (en ocasions deficient), o bé els ajudin a adaptar-se a les noves circumstàncies i així poder inserir-se al mercat laboral amb èxit.

A més, aquestes activitats compleixen tant una funció formativa com la de teixir una xarxa de relacions entre persones usuàries i voluntàries, generant així un intercanvi fluid entre diferents realitats que es desenvolupen en una mateixa ciutat, i que en moltes ocasions es donen paral·lelament sense trobar-se, sense més espai comú que els locals de les ONG.

Disposem dos tipus de cursos:

1) Cursos Instrumentals

2) Cursos Ocupacionals

Cursos instrumentals

CURS D’INFORMÀTICA BÀSICimg_0993
Gran part dels usuaris no tenen cap tipus de coneixements d’informàtica, per la qual cosa la formació en aquest apartat és molt rellevant a l’hora de poder accedir a canals i fonts d’informació que d’altra manera no tindrien.

CURS D’ALFABETITZACIÓ I TALLER DE CONVERSA EN CATALÀ I EN CASTELLÀ
Molts dels nostres usuaris són d’origen estranger, alguns amb poc IMG_1093.JPGconeixement del català i el castellà, raó per la qual tenen moltes dificultats per a comunicar-se i integrar-se a la societat d’acollida. Alguns no estan alfabetitzats i per això comptem amb grups pels que parlen castellà i pels que no el parlen, al mateix temps que tenim un grup de català.

CURS D’ANGLÈS
Curs bàsic d’Anglès centrat en l’atenció al client. Gramàtica i vocabulari específics d’Ajudant de cambrer, Ajudant de cuina, Serveis de neteja i Recepció en Hostaleria.

Cursos ocupacionals

foto.JPGCURS D’AJUDANT DE CAMBRER
El món de l’hostaleria és un camp d’ocupació destacat a la nostra ciutat i al nostre barri. Per això la feina d’ajudant de cambrer és una de les sortides professionals que les persones usuàries poden aprendre a través del nostre curs per tal d’augmentar i millorar les seves oportunitats laborals.

El curs inclou les nocions bàsiques d’hostaleria, el servei de barra i taules, l’ús de la safata i de la cafetera, servei de cafeteria, bar i begudes, així com de neteja. A més a més, al curs també es realitzen pràctiques a l’Espai MIT de Cuina.

CURS DE SERVEI DOMÈSTIC I NETEJAIMG_0765.JPG
Es tracta d’una formació monogràfica en la qual els i les usuàries aprenen nocions bàsiques sobre el servei de la llar (tractament de la roba, neteja bàsica i servei de taula) per a poder treballar posteriorment a cases particulars, residències i/o empreses de neteja.
-.

Sin título.jpgCURS D’ATENCIÓ A LA 3ª EDAT
L’atenció a la tercera edat és una sortida professional recurrent on la formació és rellevant. Al llarg dels anys el programa docent s’ha anat perfeccionant d’edició en edició per incloure aspectes com una introducció a la Geriatria, cures i tipus de medicaments, estimulació mental o alimentació específica per a persones grans. També s’aconsella als cuidadors de persones amb Alzheimer.

IMG-20160512-WA0015.jpgCURS D’AJUDANT DE CUINA
Junt amb el curs d’ajudant de cambrer, és una formació inicial per tal que les persones usuàries tinguin coneixements en la branca de l’hostaleria. A part de la formació rebuda és un bon espai on interactuar i tenir coneixement mutu.

El curs inclou l’aprenentatge de tècnices de tall, coccions, salses o acompanyaments; la manipulació correcta dels aliments o la preparació dels plats típics de la cuina catalana i espanyola.

IMG_1078.JPGCURS DE MANIPULADOR D’ALIMENTS
Aquest curs, de 5 hores de duració, inclou temes com la higiene alimentària, les condicions específiques del lloc de treball, les malalties de transmissió alimentària i el sistema d’autocontrol de la seguretat alimentària.