Inserció laboral

Seleccio08

El Taller d’Inserció Laboral és un servei d’acompanyament i suport en la recerca de feina que es realitza els dilluns i els dijous al matí i compta amb diversos espais.

En primer lloc, un espai de formació sobre tècniques de recerca de feina, aspectes per a millorar les trucades de telèfon i les entrevistes.

En segon lloc, l’espai pròpiament de recerca on posem a l’abast dels i les usuàries les ofertes del dia que prèviament hem cercat a Internet, als diaris o a través de la borsa de treball pròpia, i on també facilitem les eines per a la recerca (correu electrònic, telèfon per a concertar entrevistes, elaboració i còpies dels currículums, cartes de presentació i anuncis).

Es tracta d’una activitat en grup (la mitjana d’assistència és de 25 persones)img_1054 en la qual comptem amb el suport de persones voluntàries que acompanyen durant tot el procés als usuaris, a part de dues tècniques treballadores de l’entitat.

Per últim el taller d’inserció laboral inclou unes sessions personalitzades específiques dirigides a la millora de la recerca de feina. Per tal d’afavorir el procés d’inserció laboral, poder fer un seguiment més personalitzat i també poder dotar a les persones usuàries de les eines de recerca d’una manera més efectiva, sobretot en quant a les tecnologies de la comunicació i la informació.

En el procés de reinserció laboral som conscients de la importància de l’aspecte psicològic per aconseguir les fites proposades, en aquest sentit comptem amb professionals que escoltaran i acompanyaran a les persones usuàries en els seus problemes creant l’espai i confiança perquè pugui existir la possibilitat de la resolució dels seus conflictes.

Seleccio06Aquesta activitat està gestionada per voluntaris que donen suport i acompanyament en la recerca de treball als usuaris de l’entitat, facilitant els mitjans materials, premsa laboral, ofertes d’internet, telèfon, correu electrònic, per tal de concertar entrevistes de treball, al mateix temps que es presta una formació general en tècniques de recerca i habilitats personals.

Els últims anys hem pogut millorar el servei contractant una tècnica d’inserció laboral, el que ens permet tenir un seguiment encara més individualitzat dels usuaris per poder finalitzar amb èxit el seu procés i, alhora, fer prospecció d’empreses per augmentar la borsa d’ofertes pròpies. Estem buscant finançament per a poder garantir la continuïtat i la millora del projecte. Ens pots donar un cop de mà fent-te soci o amb un donatiu.